OM OSS

OM

OSS


Vi är ett konstkollektiv för unga i Norrbotten! Vi värnar om att möta konsten på konstens villkor och erbjuda en verksamhet där en möter aktiva konstnärer, samtida konst, seriös utbildning och ett kreativt sammanhang!


Hos oss kan du delta i konstkurser och workshops, ställa ut din konst, åka på studieresor, vara med på skisskvällar, ta på dig konstuppdrag och möta yrkesverksamma konstnärer.  


Våra aktiviteter är alltid kostnadsfria och öppna för alla mellan 13-25 år boende i Norrbotten. Lillasyster står för reseersättning till dig som bor på annan ort i Norrbotten.


Det krävs inget medlemsskap utan det räcker att anmäla sig via mail inför enskilda aktuella händelser. Vill du däremot få ut mer av Lillasyster, råder vi dig att bli medlem, läs mer om medlemskapet längre ner på sidan.

Bli

medlem


Som medlem är du med och formar vår verksamhet, du deltar på möten, eller gör din röst hörd i medlemsgruppens egna Facebook-sida. Du har första tjing på uppdrag, kurser och konstresor. Du har även tillgång till galleri och ateljé där du kan arbeta en period eller ställa ut din konst.

 

Du har stor möjlighet att komma med egna idéer och förverkliga dina konstdrömmar tillsammans med andra lillasystrar! Maila galleri.lillasyster@gmail.com om du är intresserad. Medlemskapet är kostnadsfritt!


Galleri Syster + Galleri Lillasyster = SANT


Galleri Lillasyster startades av Galleri Syster år 2011, då de upptäckte att det fanns ett glapp mellan konstintresserade barn och vuxna. Det fanns ett behov av en plattform för unga att verka i som konstnärer. 


Allt började med en samlingsutställning där elever från Estetiska programmet visade upp sin slutproduktion. Sedan dess har Galleri Lillasyster hållit en rad utställningar och kurser, medverkat på flera festivaler och offentliga evenemang, åkt på lärorika studieresor och haft intressanta möten mellan ungdomar och yrkesverksamma konstnärer. 


Många av de unga som var med från starten har nu tagit vidare kliv ut i konstlivet, med studier på konsthögskolor och arbeten inom det konstnärliga fältet!


Idag drivs Galleri Lillasyster fortfarande under Galleri Systers vingar, men med en egen ungdomsstyrelse och två unga verksamhetsutvecklare som i samråd med lillasystrarna, storasystrarna och styrelsen planerar verksamheten.

vår

historia

Sandviksgatan 20

97236 Luleå

Vi är ett konstkollektiv för unga i Norrbotten mellan 13-25 år. Vi värnar om att möta konsten på konstens villkor och erbjuda en verksamhet där en möter aktiva konstnärer, samtida konst, seriös utbildning och ett kreativt sammanhang.