AKTUELLT

KOMMANDE SKISSKVÄLLAR

Välkommen till skisskvällar på Galleri Lillasyster, Sandviksgatan 20 Luleå! Vi ritar, fikar och umgås. Material och fika står vi för, inga förkunskaper krävs. 


Kommande datum:

Onsdag 10/4 kl. 18-20

Onsdag 24/4 kl. 18-20

Onsdag 8/5 kl. 18-20

Måndag 22/5 kl. 18-20

Onsdag 5/6 kl. 18-20


Kostnadsfritt och ingen anmälan!

ART ALLIES

NU KAN VI STOLT PRESENTERA DE TVÅ UTVALDA KONSTNÄRERNA TILL PROJEKTET ART ALLIES!

Under februari månad utlyste Galleri Lillasyster en konstnär och en lillasyster till ett gemensamt konstprojekt - ART ALLIES. Utgångsläget är det kollektiva skapandet med fokus på ett ömsesidigt mentorskap - att utvecklas och lära av varandra. 


Idag kan vi stolt presentera våra två utvalda konstnärer! Isabell Nilsson och Kornelia Waller Nilsson. Tillsammans ska de skapa en miniatyrvärld, en stad som ger plats åt deras psykedeliska drömmar och fantasier. De vill genom projektet utforska sin skapande process för att sedan låta andra ta del av den. Som att kika genom ett nyckelhål på deras vision om det utopiska samhället!


Isabell Nilsson är 24 år gammal med rötterna i Piteå, hon bor och verkar numera i Umeå. Hon har tidigare framförallt ägnat sig åt måleri, där utforskar hon skapandet genom en lek med färg och form. Motiven är en blandning av allt från relationer till krukväxter och bananskal uppmålade i färgstarka och skeva porträtteringar. Har studerat konst vid Sunderby Folkhögskola i två år och har under det senaste året medverkat i fem samlingsutställningar i Norrbotten. 


Kornelia Waller Nilsson är 28 år gammal och uppvuxen i Skellefteå, de senaste 8 åren har hon bott och verkat i Luleå. Hon arbetar mycket med traditionell teckning men också digitalt skapande där arkitektur och natur får stå i fokus. Kvaliteten i Kornelias konstnärskap ligger i kvantiteten - att processen är målet. Kornelia brukar beskrivas som en allkonstnär och har verkat inom bildform, musik, teater och skrivande. Hon har bl.a. ställt ut på Galleri Syster 2015 och läst fördjupningsåret i fri konst på Sunderby Folkhögskola. Till vårsalongen på Norrbottens museum 2018 ställde Kornelia ut ett miniatyrhus i ett slutet eko-system, där såddes fröet till att fortsätta arbeta med miniatyrer. 


ART ALLIES kommer att mynna ut i en utställning på Galleri Syster i augusti, men ni kommer kunna följa Isabell och Kornelias arbete på Galleri Lillasysters instagram under sommaren! 

ANSÖK OM ATELJÉPERIOD PÅ GALLERI LILLASYSTER


Galleri Lillasyster flyttat hemifrån! Ett stenkast bort från Galleri Syster finns vår nya, egna lokal på Sandviksgatan 20 på varvet i Luleå. Under hösten har du möjlighet att använda vår lokal som ateljé!

Att använda en atelje i sitt skapande kan ha många fördelar. Du distraherar inte dig själv med vardagens göromål på samma sätt, får vistas på en plats där du endast fokuserar på ditt kreativa skapande och kan arbeta med större grejer!


Hur ansöker jag?

Du skickar ett mail till galleri.lillasyster@gmail.com. Där beskriver du ungefär vad du tänkt jobba med, när och hur länge du vill vistas i ateljén. Du kan max ansöka om en månad. Efter periodens slut har du möjlighet att ställa ut dina verk i galleriet.


Detta är gratis och öppet för dig mellan 13-25 år i Norrbotten.