KOMMANDE

AKTUELLA HÄNDELSER PÅ GALLERI LILLASYSTER

CHICK HABITS

ÅRETS SAMLINGSUTSTÄLLNING MED GALLERI LILLASYSTER OCH (UTAN TITEL)

30 juni - 5 Juli

Utställare: Minna Halvares, Ida J. Nilsson, Astrid Berglund, Katt Skarin, Ariba Masood, Astrid Johansson, Stina Nilsson, Olivia Wärme, Moa Andersson, Cassandra Sjöholm

Galleri Lillasyster välkomnar er till Chick Habits - en samlingsutställning skapad av Lillasystrar från Luleå och ungdomar från konstgruppen (UTAN TITEL) från Umeå, som med olika konstnärliga praktiker skildrar den samtid vi delar tillsammans som unga kvinnor.

 

I ett samhälle där det råder en maktordning som missgynnar oss och i ett system där de egenskaper och upplevelser vi förknippas med nedvärderas, är det lätt att börja ifrågasätta sig själv. I arbetet med den här utställningen har vi försökt att röra oss bort från den självkritiken och istället tagit tillvara på det behov vi har av att uttrycka oss, ta plats och stärkas tillsammans.

Varmt välkomna på vernissage fredag den 30 juni kl. 19.00!

 

Öppettider:

Lördag 1/7 12-15

Måndag 3/7 12-15

Onsdag 5/7 18-20

KURS I SCREENTRYCK 20-21 MAJ

Lär dig grunderna i den grafiska tekniken screentryck tillsammans med Galleri Lillasyster!

 

Screentryck går ut på att föra över ett motiv på en väv som är fastspänd i en ram och sedan pressa färg igenom den med hjälp av en rakel. På så sätt går det att trycka samma motiv flera gånger på tex. ett tyg eller papper.

 

Ta gärna med dig en idé eller färdig skiss på vad du vill trycka. Vi kommer inte arbeta digitalt, istället ritar vi upp motiven för hand.

 

Kursen är gratis och allt material ingår! Vi bjuder på kaffe/te och fika, ta med egen lunch och oömma kläder. Mikro och kyl finns på plats.

 

Datum: 20-21 maj

Tid: 10-15.30, båda dagarna

Plats: KKV, Kronan H5, Luleå

 

Bor du på annan ort i Norrbotten: hör av dig till oss så hjälper vi till med resekostnad!

 

Anmäl dig genom att maila: galleri.lillasyster@gmail.com

SAMLINGSUTSTÄLLNING 30/6 - 8/7

I slutet av juni samt en vecka in i juli planeras en samlingsutställning i galleriet på Sandviksgatan. Alla mellan 13-25 år är välkomna att ställa ut! Det spelar ingen roll vad du använder för medier eller vad du gjort/inte gjort tidigare, ta chansen att visa upp dig och din konst tillsammans med andra unga konstnärer!

 

Är du intresserad? Kom då på möte den 2/5 kl. 16.00 på Galleri Syster. Skicka ett mail till oss om du inte kan komma på mötet men vill vara med ändå, eller om du undrar något: galleri.lillasyster@gmail.com

 

VAR MED OCH GÖR KONST PÅ MUSIKENS MAKT 2017!

Galleri Lillasyster har i flera år visat upp konst i olika former i området kring Potatiskällaren. Det kan handla om allt från performance och installationer till graffiti och skulpturer! Tillsammans kommer vi fram till idéer om vad vi vill skapa för något och veckorna innan finns det möjlighet att hålla till på Konstnärernas Kollektivverkstad för att göra detta. Skicka ett mail till galleri.lillasyster@gmail.com om du är intresserad!

LILLASYSTERS

PROJEKTATELJÉ

På Kronan i Luleå finns Lillasysters projektateljé.

Här kan du vara och arbeta med din konst om du är en ung, konstintresserad person i Norrbotten (13 - 25 år). Skicka ett mail till galleri.lillasyster@gmail.com

om du är intresserad av att vara där!

Det är kostnadsfritt som alltid.