AKTUELLT

ART ALLIES

GALLERI LILLASYSTER UTLYSER EN LILLASYSTER OCH EN KONSTNÄR TILL GEMENSAMT KONSTPROJEKT!

Vi är övertygade om att kollektivt skapande och samarbete är en grundsten i att utveckla konstlivet, men också i att utvecklas som konstnär! Därför vill vi nu ge en lillasyster möjlighet att tillsammans med en annan konstnär arbeta med ett gemensamt projekt. Fokus ligger på ett ömsesidigt mentorskap - att utvecklas och lära av varandra. De deltagande kommer att få ekonomiskt stöd under projekttiden. 


Allmänna villkor


Projektet avslutas med någon typ av publik presentation på Galleri Syster i Luleå i augusti. Hur den ska utformas bestäms under projektets gång i samråd med Galleri Lillasyster. De deltagande erhåller utställningsersättning, 5000 kr per person, arvode 8000 kr per person samt resebidrag, 2500 kr att nyttja tillsammans.


Vilka kan söka?


En av er behöver vara medlem i Galleri Lillasyster. Alla som bor i Norrbotten och är mellan 13-25 år kan bli det genom att maila galleri.lillasyster@gmail.com, det är helt kostnadsfritt. Den andre i duon behöver inte komma från Norrbotten och kan vara i vilken ålder som helst, konstnärlig bakgrund kan variera från konstintresserad till 

yrkesverksam konstnär.


Så här ansöker du:


Varje duo ansöker tillsammans. Berätta vilka ni är och om era respektive konstnärsskap. Beskriv er projektidé så utförligt som möjligt samt varför och på vilket sätt ni planerar att samarbeta med varandra. Ansökan mailas till info@gallerisyster.se. Sista ansökningsdag är 10 mars. 


Urval


Juryn består av representanter från Galleri Syster och Galleri Lillasyster.


Vid frågor 


Maila kontaktperson Stina Nilsson: galleri.lillasyster@gmail.com.

ANSÖK OM ATELJÉPERIOD PÅ GALLERI LILLASYSTER


Galleri Lillasyster flyttat hemifrån! Ett stenkast bort från Galleri Syster finns vår nya, egna lokal på Sandviksgatan 20 på varvet i Luleå. Under hösten har du möjlighet att använda vår lokal som ateljé!

Att använda en atelje i sitt skapande kan ha många fördelar. Du distraherar inte dig själv med vardagens göromål på samma sätt, får vistas på en plats där du endast fokuserar på ditt kreativa skapande och kan arbeta med större grejer!


Hur ansöker jag?

Du skickar ett mail till galleri.lillasyster@gmail.com. Där beskriver du ungefär vad du tänkt jobba med, när och hur länge du vill vistas i ateljén. Du kan max ansöka om en månad. Efter periodens slut har du möjlighet att ställa ut dina verk i galleriet.


Detta är gratis och öppet för dig mellan 13-25 år i Norrbotten.